Zelí

Fermentuji, tedy jsem, a ještě navíc už jsem dost velký na to, abych přestal věci jen tak pošťuchovat z legrace a pustil se do nich seriózně: na nadcházející zimní sezónu jsem našlapal do zeláku a velkých sklenic pro sebe a svou rodinu 30 kilo sauerkrautu. Už dlouho jsem nezažil tak hluboké uspokojení z dobrého průběhu celé akce, ze které se stala vyloženě spirituální záležitost.

V nedalekém zahradnictví moudře pořádají jeden víkend v říjnu zelobraní, takže jsem odhodil všechny záměry vykoupit blbé supermarkety a nabral celé hlávky krásného křupavého a šťavnatého bohatství přímo z Polabí, načež jsem je podrobil klasickému krouhání do vany a následnému masakru lipovou větví zvící tloušťky paže dospělého neandrtálce.

Všecko bublá a žije jak má, zima může přijít!