Deníček

11.7.2011 Změna trvalého pobytu

Pořád jsem změnu trvalého pobytu odkládal, celé roky, až to zase muselo přijít z vyšší moci, abych zvedl svůj hubený a pracovitý zadek, a vyrazil si dát půldenní kolečko po úřadech. Protože jsem rád připravenej a k smrti nerad se k úkolům vracím, nastudoval jsem si z netu co nejvíc potřebných informací. Ač to bylo rozstrkané po víc místech — vyplatilo se. Za ten půlden se to zvládnout dá. A pokud by to někomu pomohlo, shrnul jsem do článku se zcela nevtipným názvem Změna trvalého pobytu (pro snazší vyHuhlání).

23.5.2011 DB web 2011

Proběhla výměna vzhledu i kompletního motoru webu Divokej Bill, grafiku si vzal na starosti Codan, který dělal už v minulosti booklet a web s lodičkou. Řádně jsem se při výrobě zapotil, protože se mi zdá, že už jsem narazil na svoje programovací limity a všecko navíc už zabere neúměrně mnoho času a úsilí. Zpět ke kafi.

9.5.2011 Farmářský kafe

Zatím to jde na farmářských trzích v Karlíně výborně, za dopoledne stihneme připravit 110-150 překapávaných káv na dripbaru, zhotoveného na zakázku u dvorního truhláře pro Doubleshot.cz a 4 Hario V60 filtrů. V drtivé většině si zákazníci ani nesladí, ani nestahují objednávku kvůli absenci mléka. V nabídce máme vždy dvě čerstvé kávy, pokud možno rozdílných charakteristik, které pečlivě zákazníkům popisujeme.

Práce je to báječná, ke stánku přichází nebo se nechávají přilákat lidé plaší, kteří odříkávají svůj požadavek do svých bot, a naopak lidé pro kávu nadšení, kteří jsou schopní vyzvídat třeba čtvrt hodiny úplně všechno, co je kdy v životě o kávě zajímalo.

Jsem zvědav na Beroun. Tam proudí oproti poklidnému Karlínu vždy ohromné masy lidí, tak bude potřeba se velmi dobře připravit!

11.4.2011 Rock for People 2011

Tuzemský festival Rock for People změnil k letošnímu roku kompletně svojí vizuální podobu, logo pozbylo typického prvku propojených genderových znaků a vše nyní representují pajduláci a partičky pajduláků. Grafickou podobu navrhlo studio Dynamo design, vývoj webu zabral 5 týdnů, přičemž podstatnou část spolkla microsite s tričky pro registrované Partičky a stěhování na nový webhosting.

Na svědomí mám projektové technické řízení, ladění, XHTML a CSS (včetně už poměrně smysluplně použitelných @font-face webových písem). Programový motor, Smarty šablonky a jQuery pak samozřejmě Míra a jeho redakční systém RS2.

17.1.2011 Zažeň chmury, uvař curry

Uvař na kostky brambory se semínky černé hořčice. Uvař si rýži, buď na ní hodný. Orestuj cibuli, nakrájený česnek, pár rajčat, ke konci dej restovat zelené, červené či žluté kari koření či pastu, přidej plechovku kokosového mléka, osol, oslaď, naostři. Přidej vařené brambory, nech prohřát a pojídej s hodnou rýží, dokud se vše nebude zdát krásné, positivní, harmonické. Popíjej čaj. Medituj. Usni.

5.1.2011 Programovací festival 2010/2011

Tradiční programovací festival v zimní sezóně pro rok 2010/2011 je v plném proudu. A jak je letost tuhá zima, tak je radostné i kódování webových aplikací, bohužel veřejnost se asi nekoukne, protože se jedná většinou o administrační nástroje pro weby, o které se starám. Zatím:

31.12.2010 PF 2011

Přešťastné turistické zážitky, nula vykloubenin a spoustu dobré kávy přeje Qwertius, zlý.

19.12.2010 Telepatie

"Komunikace se sebou samým probíhá prokazatelně telepaticky, i když vlastně po localhostu 127.0.0.1“

- sir prof. Qwertius žádá Nobelovku.

9.11.2010 Týden bez IM

Zahájil jsem experiment, ve kterém sleduji, jaký vliv na mě bude mít zrušení ICQ a Facebooku na týden. Zatím produktivita stoupla, prokrastinace klesla a já mám svatej klid.

Aniž bych s tím počítal, experiment vyústil v úvahu Jak vidím sociální síť Facebook.

3.11.2010 Ochutnávka Prahy

To měl Illya jednou takový nápad — že prý nás protáhne po Praze a uděláme si kulinářský den. Úzký okruh kamarádů nadšeně souhlasil a Illy si zamnul ďábelsky ruce. 30. října 2010 to nastalo — sraz přísně v 9:00 a před námi den plný překvapení.

Snídaně v Café Savoy: V počtu šesti jsme nastoupili do krásného prostoru a poručili si celkem hromadně eponymní snídani. Labužníci přidali Plzeň. Bábovka domácí, pečivo skvělé, vajíčko médium perfektní, pražská šunka jak má být, máslo voňavé, obsluha veleuctivá. Zklamal mne drahý sáčkový čaj nezajímavé chuti, poněkud nepěkně páchnoucí citrón (na to jsem přiznávám háklivý) ovšem v luxusním mačkátku, které jsem samozřejmě olbřímí silou ohl, a nijak extra dobré cappuccino s čepicí do kopce.
Nedoporučuji platbu u stolu, jsou zařízení na platbu u kasy. Ale byli jsme upozorněni a za zmatky jsme si mohli sami.
Web: Café Savoy

Káva v knihokavárně Globe: po ledabylém přesunu po Mostu Legií za zvedajících se mlh jsme zapluli do této již v minulosti navštívené kavárny. Zde se kdysi konal legendární první Coffeeright s podtitulem Latte Art Jam (moje fotogalérka). Zde se podává káva bez debat dobrá, t.č. dodávaná pražírnou LaBohéme. Espresso správné, v nabídce i několik výběrových modelů na překápko. Labužníci přidali i Plzeň. Větší labužníci třetí.
Web: Globe Book Store

Oběd v Lemon Leaf: nejsa ještě celek domestikován, zavelel Illy u kavárny „Půjdeme po pobřeží!“, čímž samozřejmě myslel nábřeží. Pomalým, líným krokem jsme se překutáleli skrz prosluněný Žofín do Myslíkovy ulice, kde už byla na třináctou hodinu zamluvena místa v thajsko-kontinentální restauraci. Zde je možno buď poručit si z jídelního lístku, anebo si o víkendu přes poledne zaplatit 239,- a posloužit si z teplého či studeného buffet co hrdlo ráčí. Samozřejmě jsme jednohlasně zvolili tuto variantu a okusili po drobných porcích úplně vše, co bylo v nabídce — toasty s olivovou pastou, sýry, ovoce, thai polévku, dipy a omáčky, krevety, drůbež se sezamem, zeleninu. Chod restaurace je strojově přesný, jídla vypiplaná, obsluha velmi milá.
Web: Lemon Leaf

Zákusky v Saint Tropez: líné a příjemné odpoledne bylo jemně načutnuto trochu depresivní návštěvou kostela sv. Cyrila a Metoděje v Resslově ulici a zhlédnutím stálé exposice o událostech hrdinských. Netrpělivě jsem čekal, kam nám bude nos nasměrován, a opět jsem byl potěšen — v pasáži Lucerna je zastrčená cukrárna Saint Tropez, proslulá svými původními domácími zákusky a cukrářskými kurzy. Po krátké presentaci nabízených pamlsků si každý vybral, usedl a zabořil lžičku. Vše jedním slovem fantastické. Navrch ohromně vstřícný přístup provozovatelů. Dojem byl pošramocen pouze kávou Dallmayr, která nebyla ani dobrá, ani dobře připravená. Ale byli si toho vědomi, a to je dobře. Naděje na změnu.
Web: Cukrárna Saint-Tropez

Večeře v Il Primo: přes Václavák, Staromák a pár plechových pěníků nás předražená Pařížská ulice dovedla do vybrané středomořské restaurace Il Primo s precizní středomořskou obsluhou. Výborný Pinot grigio, chobotnice, telecí kotlety, žabí stehna, hlemýždi, pražmy. Luxus za přijatelné ceny.
Web: Il Primo

Paňák whisky: den byl dekorován posezením ve vinohradské whiskerii Bar & Books, kde si znalec určitě přijde na své. Já jako řidič jsem si poručil nealko mix dle výběru barmana. Aniž bych musel složitě vysvětlovat, přečetl mi myšlenky, telepaticky zhodnotil vybranou úroveň chuťových receptorů a namíchal boží zázvorovku. Tento den mi potvrdil, že aspoň v Praze existují místa, kde mít restauraci neznamená jen ovládat otvírák na Cappy, cocacola postmix a fritovat krůtí plátek s broskví. BLAHOPŘEJI!
Web: Bar and Books

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30